Buurman veroordeeld tot een maand cel wegens mishandeling

Selmon Gefferie heeft op 26 februari zijn buurman mishandeld. De kantonrechter veroordeelde Gefferie daarvoor tot een gevangenisstraf van twee  maanden, waarvan één voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van drie jaar. De officier van justitie had een celstraf van vier maanden, waarvan drie voorwaardelijk, tegen de verdachte geëist. De officier achtte zwaar lichamelijk letsel niet bewezen, maar kwam wel tot het wettig en overtuigend bewijs van de mishandeling. Dit, mede op grond van het geneeskundig rapport.
De verdachte ging tekeer tegen zijn buurman, omdat hij dacht dat deze geruchten over hem liep rond te verspreiden. De verdachte ging naar de woning van zijn buurman. Toen de buurman via het raam wilde kijken of de agressor al weg was, kreeg hij een slag met een eind hout in zijn gelaat. Het slachtoffer heeft door de slag twee snijtanden verloren. Gefferie heeft de opgelegde straf in voorarrest uitgezeten. Hij was eerder op vrije voeten gesteld. Met dit vonnis blijft Gefferie op vrije voeten.
 
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!