Bejaardenverzorgster ontvreemdde halsketting van overledene

De 33-jarige bejaardenverzorgster Chequita Ouwen heeft na het overlijden van een bejaarde man, zijn halsketting weggenomen. Zij kreeg hiervoor een celstraf opgelegd van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van drie jaar. Ouwen had reeds een maand in voorarrest doorgebracht.
De verdachte was eerder op vrije voeten gesteld. De magistraat gaf aan dat de man begin oktober is heengegaan.  De verdachte heeft de halsketting drie weken bij zich gehouden. Pas op 28 oktober kwam de familie tot de ontdekking dat de halsketting die de overledene altijd om zijn hals droeg, verdwenen was. Ouwen heeft de familie al die tijd in het ongewisse gehouden. Zij gaf aan dat zij de ketting ergens had bewaard, doch deze niet meer kon vinden.
De openbare aanklager had een strafvoorstel gedaan van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Dit zou betekenen dat de bejaardenverzorgster wederom de bak in zou moeten gaan om nog een maand uit te zitten. Nadat de rechter het vonnis had uitgesproken en de verdachte daardoor op vrije voeten kon blijven, verliet zij heel opgelucht de rechtszaal.
 
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!