Para en Sipaliwini hebben hoogste klassendeler kleuteronderwijs

De districten Para en Sipaliwini hebben de hoogste klassendeler in het kleuteronderwijs. In Para zitten wat het kleuter A-onderwijs (KLA) betreft 37 leerlingen in een klas, terwijl Sipaliwini 39 kleuters in het kleuter B-onderwijs (KLB)  per klas herbergt. Dit staat in een onderzoeksrapport van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) over het aantal leerlingen en leerkrachten en het niveau van scholen landelijk. De presidentiele  Taskforce Onderwijs heeft reeds aangekondigd dat  ingaande 1 oktober 2012 er niet meer dan 18 kleuters  in een klas mogen worden opgevangen. De regering is drukdoende het presidentiele staatsbesluit dat dit moet bekrachtigen, voor te bereiden, deelde Taskforce-voorzitter Eddy Jozefzoon eerder mee.
Na Para en Sipaliwini blijken de districten Paramaribo en Wanica de hoogste klassendeler te hebben in het kleuteronderwijs (KO). In Paramaribo zitten er in kleuter A  gemiddeld 31 kleuters in een klas, terwijl dit voor het kleuter B gemiddeld 33 is. In Wanica zitten er zowel in kleuter A als in kleuter B gemiddeld 30 kleuters in een klas. Ook het kleuteronderwijs  in Brokopondo en Marowijne  blijkt grote klassen te hebben. In Brokopondo zitten er gemiddeld 29 kleuters per klas in KLA en 30 in een klas in KLB. In Marowijne is dit aantal 28 in KLA om 30 in KLB. Saramacca en Nickerie hebben de laagste klassendeler per district. In Saramacca zitten er in het kleuter A-onderwijs gemiddeld 17 kleuters in een klas, terwijl dat voor het kleuter B-onderwijs 20 is. In Nickerie zijn in het kleuter A-onderwijs gemiddeld   21 kleuters per klas en in het kleuter B-onderwijs 20 kleuters per klas.
Het Minov zal met name in Paramaribo en Wanica extra klassen bouwen om de spreiding van kleuters naar de verplichte klassendeler van 18 kleuters in een klas  mogelijk te maken.

error: Kopiëren mag niet!