Toofan 50 jaar

De in Nederland gevestigde Surinaamse sportvereniging Toofan bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan is vorige week een veteranenvoetbaltoernooi gehouden. Gemeenteraadslid Radjesh Ramnewash van de PvdA en de Haagse wethouder Karsten Klein zetten de organisatietoppers in de bloemetjes. Klein doneerde namens de gemeente een geldsbedrag van 500 euro.
Op 1 juli 1962 werd door enkele Surinaamse vrienden/ studenten de voetbalvereniging Toofan opgericht. Ver van huis, ruim negen uur vliegen met de SLM of KLM, wilden ze in het koude Den Haag toch een stukje warm Suriname, een warme thuis, creëren. Anno 2012 wil de sportvereniging Toofan niet alleen een thuis voor Surinamers zijn, maar voor alle Hagenaars. En daar is de Surinaamse sportvereniging ook in geslaagd: de voetbalpopulatie van Toofan is een mooie afspiegeling van de Haagse bevolking. Voorzitter van Toofan is J.C. Gangadajal. De overige bestuursleden zijn: B. Chitan, R. Soekhlal, M.N Habib, W.B. Idoe, S. Mahesh, en I. Soebedar. De jeugdcommissie staat onder leiding van Idoe, Mahesh en H. Ramdas. De trainers zijn Allan Ramroach (oud speler van Robin Hood) en Henny Soekhlal. J. Gunputsing is de verzorger en D. Jankie de fysiotherapeut.
Widjai Khoenkhoen

error: Kopiëren mag niet!