Neefje beschuldigt oom van misbruik

Een 11-jarige jongen vertelde aan zijn ouders dat hij misbruikt is door de 19-jarige Ernesto R. De ouders van het slachtoffer deden aangifte bij de politie. Deze zaak is momenteel op het bord van de kantonrechter. Op de vorige zitting werd deze zaak uitgesteld. Afgelopen vrijdag zouden er vier getuigen worden gehoord. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak eerder voorgebracht bij de rechter. Volgens de dagvaarding heeft de verdachte zijn neefje seksueel misbruikt. De kantonrechter heeft behoefte om het slachtoffer te horen en de officier van justitie heeft de moeder van het slachtoffer als getuige opgegeven. Volgens de advocaat heeft het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Mede op grond hiervan wil hij de ouders van Ernesto horen. De magistraat stelde deze zaak uit naar 1 juni. Op die dag zullen al die getuigen worden gedagvaard. Het strafbare feit zou zich in het district Para hebben afgespeeld. Hangende het onderzoek blijft Ernesto R. aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!