Nyun Foto Sisa vangt kinderen op

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een paar jaar geleden na een grondig onderzoek  te Tamanredjo, Meerzorg en Ellen  projecten met betrekking tot het lenigen van de nood met betrekking tot kinderopvang en -zorg uitgevoerd. “Op het project te Ellen was dit  van korte duur. De oorzaken van de stopzetting zijn tot nu toe niet duidelijk. Misschien de geringe belangstelling, maar misschien ook vanwege tekort aan werkkrachten. Maar nog steeds zitten de werkende en alleenstaande moeders met de handen in het haar.”
De  Stichting Nyun Foto Sisa is drie jaar geleden begonnen met een dagopvangverblijf voor kinderen, waaronder baby’s. Er bestaat opvang voor kinderen vanaf  3 maanden tot schoolgaande kinderen. De stichting is gevestigd aan de Pronkweg te Nieuw Amsterdam. “Tegen een bescheiden bijdrage,  bestemd voor de opvangfaciliteit  en begeleiding van de kinderen,  worden genoeg veiligheid en verzorging geboden. Begonnen met een bescheiden aantal van 8 kleintjes is het aantal nu gestegen tot 13. Er is dus een duidelijke groei merkbaar en deze tendens zal zich in de naaste toekomst zeker voortzetten.”
De motor achter het project is Mavalda  Nunes-Aalse, voorzitter van Nyun Foto Sisa. Met medewerking van Anneke Karijo, hoofdleidster van dit opvangcentrum, en een drietal plaatselijke leidsters kunnen de kleintjes veilig, geborgen en goedverzorgd in het tehuis achtergelaten worden. “Op deze manier zijn de moeders, vaak alleenstaand, in staat  hun dagelijkse werkzaamheden buitenshuis te  verrichten en alzo te zorgen voor hun dagelijks brood. Hopelijk zal het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting  naderhand de helpende hand bieden. Het verzoek hiertoe is immers reeds ingediend. Het is algemeen bekend dat dit opvangverblijf (crèche) voorlopig het enige is in het district Commewijne.”

error: Kopiëren mag niet!