Roofmoordzaak Eersel verdaagd

In de zaak waarbij Anthony Eersel op 5 september 2011 slachtoffer is geworden van een brute roofmoord aan de Romestraat, moesten vier verdachten zich verantwoorden.  De rechter zou het verhoor hervatten. Op de vorige zitting werden twee verdachten verhoord. Echter werd deze zaak op verzoek van de raadsman verdaagd. De advocaat kon vanwege omstandigheden niet aanwezig zijn. Een van de verdachten, Guillermo, is reeds eerder door de rechter voorlopig in vrijheid gesteld. Op de vorige zitting hebben Renold K. en Furnen K. hun verklaring afgelegd. Zij hebben de verwijten die aan hen zijn ten laste gelegd, ontkend. Opvallend in deze zaak was dat Furnen de rechter tot twee keren toe verzocht om zijn medeverdachte Renold in vrijheid te stellen. Volgens hem weet Renold niets van de zaak af. De rechter heeft het verzoek niet toegewezen.
De magistraat hield de twee medeverdachten voor dat de vierde verdachte, Clifford L., reeds eerder op de zitting bekend heeft de fatale steek aan het slachtoffer te hebben toegebracht. Aan Renold wordt uitlokking en medeplichtigheid verweten. Hij zou zijn twee comparanten, namelijk Cliford en Furnen, informatie hebben doorgespeeld over een dronken man met een dikke gouden halsketting om zijn hals en geld op zak. Uit die informatie bleek dat de comparanten de man moesten beroven.
Furnen verklaarde op zijn beurt dat het niet gaat om een roofmoord. Hij beweerde  onder druk zijn verklaring bij de politie te hebben afgelegd. Op de eerdere zittingen  gaf Furnen aan dat Clifford een deal had met het slachtoffer waarbij hij nog niet uitbetaald was. Op die bewuste dag zag Cliford het slachtoffer dat hem nog geld schuldig was. Van wat zich verder heeft afgespeeld, zou Furnen geen kennis dragen. Hij was samen met Clifford. Dit bevestigt hij wel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!