Hartverscheurende huilbui tijdens tweede woningbrand

Een bewoner van de brandende woning aan de Sopropostraat no. 1 wordt ondersteund en naar een veilige plek gedirigeerd. Gisteren zagen zeker vier gezinnen te Charlesburg hun mooie zondag, die samenviel met Moederdag, letterlijk in rook opgaan. Een felle brand zette de woning van de familie Flink in de as. Ten tijde van de brand bevonden zich zowel volwassenen als kinderen in de woning van de familie aan de Sopropostraat.(DBSfoto: N. Ramjiawan)

Gisteren zagen zeker vier gezinnen te Charlesburg hun mooie zondag, die samenviel met Moederdag, letterlijk in rook opgaan. Een felle brand zette de woning van de familie Flink in de as. Ten tijde van de brand bevonden zich zowel volwassenen als kinderen in de woning van de familie aan de Sopropostraat. Buurtbewoners hebben sterk het vermoeden dat kinderen met vuur speelden in de woning. Het vuur greep binnen een mum van tijd om zich heen en sloeg over naar belendende panden aan de Sebijariestraat. Daar waren de buurtbewoners reeds begonnen met het verwijderen van spullen uit de woningen. De woningen aan de Sebijariestraat zijn als gevolg van de brand onbewoonbaar geworden. Alleen aan de Sopropostraat al zijn 15 mensen dakloos geworden, laat staan aan de Sebijariestraat. De bewoners van de Sopropostraat hebben haast niets  kunnen redden uit hun woning. Een van de bewoners liet haar emoties de vrije loop en huilde hartverscheurend.
De familie Flink zegt in gesprek met Dagblad Suriname voor de tweede keer een dergelijke ramp te hebben meegemaakt. Ongeveer acht jaar geleden omstreeks dezelfde periode brak er een brand uit in het huis op hetzelfde adres. Er deden zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voor tijdens brand van gistermorgen. In totaal zijn drie houten woningen ten prooi gevallen aan de vlammenzee. Naar verluidt was geen van de woningen tegen brandschade verzekerd. De familie Flink zegt dat hulp in welke vorm dan ook aanbevolen is. Zij is te bereiken op de telefoonnummers 08247462 en 08733602. Ongeveer een jaar geleden is een stichting opgericht onder de naam Stichting Brandwonden. Deze stichting heeft als doel de begeleiding van brandslachtoffers en het leggen van contacten met potentiële donateurs. Het is nog niet duidelijk als deze stichting zover is om in de bres te springen voor de getroffenen te Charlesburg.
N. Ramjiawan     

error: Kopiëren mag niet!