2 jaar cel voor seksuele handelingen

De 50-jarige Patrick Strengraad kreeg ondanks zijn ontkenning een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd. Tegen Strengraad was aangifte gedaan wegens een zedenmisdrijf. Hij heeft seksuele handelingen gepleegd met zijn minderjarige nichtje. De rechter wees gisteren vonnis in deze zaak. Zij nam de verklaring van het slachtoffer en de oma van het meisje als bewijs mee. Ook de bevindingen van de gynaecoloog hanteerde de rechter als bewijs. De verdachte heeft het feit in alle toonaarden ontkend. Tegenover zijn ontkenning gaf de rechter aan dat zij het feit wettig en overtuigend bewezen acht, omdat het slachtoffer precies heeft aangegeven aan welke kant van het geslachtsdeel de verdachte ‘boegroes’ heeft. Dit werd op de eerdere  zittingen weersproken door de verdachte en zijn echtgenote. Volgens hun was het meisje erbij toen Strengraad en enkele familieleden hierover spraken. “Volwassenen praten niet in het bijzijn van kinderen over boegroes”,  merkte de rechter op. Zij was van mening dat deze zaak niet diepgaand onderzocht is. De magistraat vroeg zich af waarom het meisje huilde toen zij niet met de verdachte mee mocht naar de winkel. Waarom wilde het slachtoffer haar pols doorsnijden?  Volgens de rechter is er wel iets gebeurd tussen de verdachte en het slachtoffer. Zij achtte een straf van 2 jaar passend en geboden.
De officier van justitie had 5 jaar geëist tegen de verdachte. Deze werd door een advocaat juridisch bijgestaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!