Aganar-jongeren naar motivatie en vormingskamp

Gisteren zijn 25 Aganar-jongeren vertrokken naar Bosbivak voor een driedaags motivatie- en vormingskamp. Op de eerste kampdag hebben  zij een ontmoeting gehad met de minister van Defensie, die hen bemoedigde om door te zetten in hun leven. ‘Het kamp zal ze voor vele beproevingen zetten, maar ze gaan er sterk uit komen’, zegt Lilian Wiebers, trekker van het project Aganar. Wiebers vertelt dat het Aganar motivatie- en vormingskamp, als onderdeel opgenomen is in het Aganar-programma. Elke deelnemer van dit programma dient dus hieraan deel te nemen. De doelstelling van het kamp is om bij de deelnemers teambuilding te bereiken alsmede persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, zelfreflectie, surviving skills, discipline, zelfdiscipline, verdraagzaamheid, samenwerking, doorzettingsvermogen, bewustwording, zelfverzekerdheid en verhoging van de eigenwaarde. Het kamp heeft ook een geestelijke grondslag om daadwerkelijke verandering in de eigen persoon te bereiken. Zo zullen er ook sessies worden gehouden door directeur Emmy Hart van Stichting Rumas. Het kamp staat onder leiding van onderofficier Lucien Vroom van het Nationaal Leger.
Aganar is een programma dat jongeren helpt om werk te vinden. Het programma maakt gebruik van groepssport om jonge mensen kernwaarden bij te brengen die belangrijk zijn voor het vinden van een baan of om ondernemer te worden of weer in het onderwijssysteem terug te keren. Aganar is het Spaans woord voor winnen.
In Suriname zijn 2 organisaties door Partners of the Americas , gevestigd in Washington, geselecteerd om het Aganar-programma uit te voeren.  Deze zijn de Stichting Women’s Business Group die in dit programma zal samenwerken met Be Innovative Foundation van Ilonka Elmont en Letitia Vriesde Sportpromotion Foundation.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!