Moordenaars Surin Rambaran krijgen elk 17 jaar celstraf

Jean-Gray Goede en Rachella Ashraf gaan elk voor 17 jaar achter de tralies. Zij hebben op 5 december 2010 de 24-jarige Surin Rambaran te Leonsberg op een gruwelijke wijze om het leven gebracht. De moeder van de overledene gaf heel emotioneel aan Dagblad Suriname te kennen dat haar zoon op dinsdag 8 mei 2012 de leeftijd van 25 jaar zou hebben bereikt. Haar gezondheidssituatie is sinds de moord op haar zoon erg achteruit gegaan. Zij kon hierdoor gisteren niet op de zitting aanwezig zijn. Moeder Rambaran geeft aan dat zij niet tevreden is met het vonnis. Zij had verwacht dat de rechter de strafeis van 20 jaar zou overnemen. “Mijn zoon krijg ik nooit meer terug, terwijl de moordenaars in leven blijven en flink genieten.  Nadat zij hun straf hebben uitgezeten, komen zij weer vrij. Mijn zoon had niemand kwaad gedaan. Hem kennen wij als een rustige jongen. Dit zeg ik niet, omdat hij mijn kind is. Ook de overige familieleden vinden dat hij een goed mens was”, zegt de moeder.
De kantonrechter hield bij de strafmaat rekening met de verdachten. Verder werd er ook rekening gehouden met de rapporten van de deskundigen. Zij legde elk een straf van 17 jaar op, die zij passend en geboden vindt. De rechter achtte tegen elk van de twee, moord wettig en overtuigend bewezen. Volgens de rechter is psychische overmacht niet ter sprake bij Ashraf. Zij gaf aan dat dit in elk geval niet door de deskundige is  aangegeven. De rechter heeft al de verweren van de raadslieden verworpen. Volgens de twee advocaten van Ashraf zou er sprake zijn geweest van psychische overmacht. De raadslieden die de verdachte Goede verdedigden, betoogden dat hun cliënt op een lijk zou hebben gestoken. Volgens verklaring van de patholoog blijkt dat er meer dan 50 steekverwondingen op het lijk van Rambaran zijn aangetroffen.
De rechter nam bij haar strafmaat mee de wijze hoe het slachtoffer om het leven is gebracht. De gevoelens van de familie zijn volgens de rechter onbeschrijfelijk. Verder gaf de rechter aan dat de totale samenleving geschokt is van het gebeurde. De verdachten hebben bijkans anderhalf jaar in voorarrest doorgebracht. Een der raadslieden van Ashraf gaf aan Dagblad Suriname mee dat zij hoger beroep zullen aantekenen tegen het vonnis. Dit, mede op grond van het feit dat de rechter alle verweren opgeworpen door hen, heeft verworpen. Volgens deze advocaat heeft de deskundige wel gesproken over de mishandeling van Ashraf.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!