Islamitische slagers in ongewisse over import slachtvee

De Islamitische slagers weten niet meer waar zij aan toe zijn. Vanuit het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) was gezegd dat de eerste importen van slachtvee in september zouden plaatsvinden. Er werd voor 2011 geen slachtvee geïmporteerd. De directeur van Caribbean Meat Processor, het bedrijf dat belast was met de import, had in een eerder interview aangegeven dat de import van slachtvee uit Brazilië medio januari een feit zou zijn. “Inmiddels zijn we vier en een halve maand verder en zelfs geen hond is aangevoerd”, zegt Peter Noermohamed, een zeer geïrriteerde slager.
Volgens Noermohamed zijn er inmiddels al 25 slagerijen over de kop gegaan. Hij voorziet dat op korte termijn er nog meer zullen volgen. De meeste slagerijen zitten momenteel zonder vlees. Er zijn geen slachtrunderen beschikbaar. Noermohamed vertelt dat enkele dagen geleden hij zijn slagerij moest sluiten, omdat er geen vlees was. In een week wordt er slechts twee keren geslacht: op de maandag en donderdag.
Noermohamed meent dat de slagers in de maling zijn genomen door de overheid. ‘Er werken mensen in de slagerijen en hun toekomst ziet er niet rooskleurig uit.’ De slager zegt dat hij zijn personeelsleden reeds heeft voorgehouden dat binnenkort mensen uit zijn bedrijf afgevloeid zullen worden. Hij heeft geen andere keus.
‘Er zijn slagers die niet op de import van het levende slachtvee uit Brazilië wachten. Wat zij doen, is bevroren rundvlees uit het buitenland importeren. Inmiddels is de derde lading bevroren rundvlees binnengehaald. Maar de Islamitische slagers kunnen dat vlees niet gebruiken. Ook de kleine man gaat deze niet kunnen kopen, omdat het te duur is.’
Slager Peter Noermohamed die is gevestigd op de Centrale Markt, vindt het erg dat de slagers niet op de hoogte worden gebracht van de situatie van de import van slachtvee uit Brazilië. De slagers zijn in het ongewisse. Zij hopen spoedig duidelijkheid te krijgen over de situatie, zodat zij weten waar zij aan toe zijn.

error: Kopiëren mag niet!