Dossier zeerovers opgestuurd naar rc

Persofficier van justitie Claudia Bruining geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat de vier personen die aangehouden zijn in verband met zeepiraterij gisteren bij het Openbaar Ministerie zijn voorgeleid. Volgens Bruining is het dossier opgestuurd naar de rechter-commissaris voor de rechtmatigheidstoets. Uit informatie blijkt dat de politie op 2 mei rond 15.00 uur op de Surinamerivier vier mannen had aangehouden wegens zeeroverij. Daarbij hebben de verdachten op vier vissers geschoten die gewond zijn geraakt. De vier verdachten zijn vermoedelijk meermalen actief geweest nabij de monding van de Surinamerivier. Daarbij werden de vissers beroofd van allerhande zaken zoals benzine, visblazen, motoren en andere waardevolle spullen. De verdachten werden door de maritieme politie, met ondersteuning van speciale politie-eenheden en bijstand van de politiehelikopter (PH), achtervolgd. Tijdens deze achtervolging heeft er een schotenwisseling plaatsgevonden tussen de politie en de zeerovers.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!