Drie wedstrijden schorsing voor Rodney Dalfour


‘Ik heb arbiter Dosoe helemaal niet uitgescholden’, zegt Rodney Dalfour van Takdier Boys aan het Tuchtcollege.‘Arbiter Dosoe floot voor een overtreding voor Takdier Boys, maar op aangeven van zijn assistent-scheidsrechter veranderde hij diezelfde overtreding nu tegen ons. Waarna ik gewoon tegen hem heb gezegd ‘arbiter yu teki yu beslissing k’ba’ en voor deze woorden werd ik rood gekleurd. Wat mij echter ook verbaasde was dat Dosoe in zijn rapport heeft geschreven dat ik hem met de woorden ‘je bron lek wan kisi kisi’ heb uitgescholden. Dit is helemaal niet waar wat Dosoe in zijn rapport heeft gezegd’, verklaarde Dalfour constant aan het Tuchtcollege. Het college onder leiding van voorzitter Karel Zeefuik wilde niet meer luisteren en strafte Dalfour voor 3 wedstrijden en een geldboete  van SRD 40.
Omdat Dosoe niet op de zitting aanwezig was, kon er geen wederhoor toegepast worden. Later melde het tuchtcollege wel dat Dosoe eerder was gekomen op de zitting en dringend ergens moest gaan. Volgens het college had Doesoe zijn zegje al gedaan hierover. Maar Dalfour was het duidelijk niet eens met deze verklaring van het Tuchtcollege en wilde dat Dosoe hem in zijn ogen moest kijken en zeggen dat ik de woorden die in het rapport staan gebruikt heb.
De andere zaak was die van Wensdy Maasi van The Brothers. Hij was niet aanwezig. Voorzitter Delano Landvreugd van The Brothers was er wel en hij gaf aan dat door een communicatiestoornis met het SVB-secretariaat ze het bericht laat hebben gekregen, waardoor hij niet op tijd gemeld kon worden. Daardoor vroeg Landvreugd of de zitting op een andere dag gehouden kan worden. Maar het tuchtcollege wilde niks horen en Maasi werd bij verstek veroordeeld. Hij kreeg een straf van 2 wedstrijden en een geldboete van SRD 40, wegens het slaan van de tegenstander door middel van zijn elleboog.

error: Kopiëren mag niet!