Dayasankar Mathoera: SVB zal moederlijsten zwaar screenen tegen ongerechtigde spelers

Het 7de SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi staat voor de deur. De opening vindt plaats op zaterdag 12 mei bij de Lelydorpsportbond (LSB) in het Emiel Brielstadion met de kraker tussen SCA en Caravan. SVB-ondervoorzitter en voorzitter van de Commissie Lidbonden van de SVB, Dayasankar Mathoera, zegt tegenover Dagblad Suriname dat het officieel is dat de LSB de opening huisvest, maar het wedstrijdprogramma moet nog bekrachtigd worden. Een fenomeen dat elk jaar voorkomt in het Lidbondentoernooi is die van ongerechtigde casi qou niet-gerechtigde spelers. ‘Ik verwacht ook dit jaar dat er protesten binnen zullen komen van spelers die op meerdere lijsten hebben getekend of zonder overschrijving bij een andere ploeg spelen. Het is een recht van de ploegen om te protesteren en ze maken er gebruik van. Maar de SVB probeert elk jaar dit probleem zo min mogelijk te laten voorkomen’, legt Mathoera uit.
Voor dit jaar zal de SVB een extra screening laten plaatsvinden. ‘We gaan checken of elke speler gedekt is met een transferformulier en/of dat rechtmatig is.’ Volgens Mathoera ontstaan er meestal problemen, wanneer bonden ter elfder ure spelers willen bijvoegen op de moederlijst. ‘Dit mag niet en kan ook niet. Als de lijsten begin van het jaar zijn ingeleverd, kan er niets meer veranderd worden. Spelers die op twee lijsten hebben getekend of geen overschrijving hebben, zullen uitgesloten worden van deelname’, zegt hij. De SVB geeft elk jaar een spelersboek uit, waarin alle moederlijsten van ploegen worden gepubliceerd. Hierdoor kunnen ploegen elkaars lijsten controleren en eventuele malversaties ontdekken.
Voor wat betreft de voorbereidingen van het Lidbondentoernooi geeft Mathoera aan dat het officieel wedstrijdprogramma nog niet af is. ‘Enkele bonden moeten nog hun vertegenwoordigers bekendmaken. Zo zijn de Parasportbond, Albinasportbond, Kwattasportbond en de Sportbond Commewijne nog niet klaar met hun competities. Hierdoor ontstaat er een kleine stagnatie’, zegt hij. Hij hoopt maandag, zo niet uiterlijk dinsdag alles rond te hebben.

error: Kopiëren mag niet!