Paul Somohardjo: ‘Moestadja en Setrowidjojo blijven op hun post’


De ministers Soewarto Moestadja en Hendrik Setrowidjojo van Binnenlandse Zaken (Biza) en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) blijven op hun post. Dit zegt Volksalliantie-voorzitter Paul Somohardjo aan Dagblad Suriname. Hij bevestigde dat PL-topper Abigail Lie Kwie onderminister wordt van Openbare Werken (OW), terwijl de huidige Minov-bewindsman Raymond Sapoen de scepter zal gaan zwaaien op het ministerie van Handel en Industrie (HI).  De beslissingen zijn afgelopen maandag op een coalitietop genomen, waarop de NDP, AC en VA aanwezig waren.
De leiding van de overige coalitiepartners BEP, KTPI en Nieuw Suriname waren niet opgeroepen voor deze top. KTPI-voorzitter Willy Soemita zegt niet te weten wat er zal gebeuren met het ministerschap van RGB-bewindsman Simon Martosatiman. “Ik weet niet wat er van hem besloten is. Theoretisch moet men de partij natuurlijk hierin betrekken, maar de praktijk kan ook uitwijzen dat men kan beslissen zonder de partij te kennen.”

error: Kopiëren mag niet!