Fietstocht voor aarde dag

De Amerikaanse Ambassade maakt bekend dat ter herdenking van Aarde Dag, 22 april, Ambassadeur John R. Nay en Peace Corps Directeur, George Like, samen met een kleine groep vrienden en collega’s, wederom een lange fietstocht zullen maken. Deze keer gaat de tocht door het binnenland van Suriname.  De rit zal op maandag 23 april beginnen op Brownsberg en op donderdag 26 april eindigen bij de Amerikaanse Ambassade in Paramaribo.  Op Brownsberg zal de groep zowel de schoonheid van het natuurpark bekijken alsook de huidige situatie in verschillende gebieden die beschadigd zijn door illegale mijnbouw. De Ambassadeur en de Peace Corps Directeur zullen hun route vervolgen via Brownsweg, Pokigron, Redi Doti en tenslotte in Paramaribo aankomen.  Het doel van de reis is ondermeer een bezoek te brengen aan vrijwilligers van het Peace Corps in dorpen waar ze werken en het benadrukken van het belang van de bescherming van het milieu, inclusief de milieuschatten van Suriname. Verder heeft de fietstocht ook als doel het bevorderen van een goede gezondheid door beweging.

error: Kopiëren mag niet!