De Schakel opent Hereneersteklasse met nipte overwinning

De hereneersteklassencompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) werd woensdag geopend met de wedstrijd tussen De Schakel en CLD. Het werd meteen een taaie wedstrijd in de Ismay van Wilgensporthal, waarbij De Schakel met slechts 1 punt verschil won. Bij rust leidde CLD met 30-40. De topscorers bij De Schakel werden Tyrone Schuer en Anthony MacIntosh met elk 14 punten. Dexter Benn had er 12 punten. Bij CLD hadden Andras Karsowidjojo en Osafa Johnson elk 15 punten en Jerry Gefferie 14 punten.
In de tweede wedstrijd won SCVU met 51-50 van PBV/Tibiti. De ruststand was 28-20. Brian Davis haalde 10 punten voor SCVU. Hij kreeg ondersteuning van Derryle Cotino met 8 punten. Bij PBV/Tibiti werd de topscorer Raoul Blom met 15 punten. Orpheo Komse maakte er 10 punten.
De hereneersteklassencompetitie wordt zaterdag voortgezet met twee partijen. Om 19.00 uur komt Yellow Birds uit tegen Inter Maretraite en om 21.00 uur CLD tegen Dorenas. Zondag wordt er ook een aanvang gemaakt met de Herentweedeklasse. Om 10.00 uur komt Rialto uit tegen PBV/Tibiti en om 11.30 uur SCVU – Superions.
In de Aspirantenklasse is er ook een aanvang gemaakt met de competitie. De Arend blikte De Schakel in met 92-29 na een 46-15-ruststand. Topscorer bij De Arend werd Xavier Elburg met 21 punten. John de Bies noteerde 11 punten bij De Schakel. Rialto verloor van Inter Maretraite met 39-73 na een 31-42-ruststand. Valentino Hoever scoorde met 17 punten het meest bij Rialto, terwijl Ilsiano Sanches er 19 punten had bij Inter Maretraite.

error: Kopiëren mag niet!