SCA onttroont Jong Rambaan

De ploeg SCA is vrijdag de nieuwe kampioen geworden van de Lelydorpsportbond (LSB). Sportclub Altona (SCA) heeft hierdoor ook zijn ongeslagen status behouden. De kersverse kampioen van Lelydorp speelde 3 keer gelijk en wist alle andere wedstrijden in winst om te zetten. In de finaleronde won ze haar eerste twee partijen. SCA moet nog een wedstrijd spelen in de finaleronde tegen de ploeg van Javaweg, Real Java. Met de 8 punten zijn ze niet meer in te halen.
Vrijdagavond moest SCA de topper spelen tegen de titelverdediger Jong Rambaan. De laatstgenoemde moest winnen om zijn titel te kunnen prolongeren. Jong Rambaan begon de eerste 30  minuten heel fris en nam zelfs een 1-0-voorsprong middels topaankoop Carlos Loswijk in de 24ste minuut. Maar na 30 minuten hadden de spelers van Jong Rambaan de conditie niet meer om SCA bij te benen. Op aangeven van Melvin Valies kon Geoff Doengaja de stand naar 1-1 trekken in de 42ste minuut. Dit werd ook de ruststand.
In de tweede helft was alles wat de klok sloeg SCA. Vier minuten in de tweede helft was het weer Doengaja, die de stand naar 2-1 bracht. In de 58ste minuut was het Rivolinio Overman die de voorsprong vergrootte naar 3-1. En in de 71ste minuut maakte Trigillio Overman alle illusies van Jong Rambaan ten einde en noteerde 4-1 voor SCA,  wat ook de eindstand werd.
SCA is hierdoor voor de 5de keer kampioen geworden van LSB. De eerste titel pakten ze in het jaar 1977 en promoveerden ook direct naar de topsectie van de SVB.  In de Eersteklasse van de SVB speelde SCA drie jaar, waarna ze in het derde jaar weer degradeerde naar LSB. In 1984, 1986 en 1990 haalde SCA ook het kampioenschap van de Lelydorpsportbond.
‘Het is gewoon een grote opluchting geweest toen wij de overwinning behaalden en daardoor ook het kampioenschap’, zegt teamleider Tasrip Ismono van SCA. ‘Het is gewoon loon naar hard werken en alle offers die wij hebben gepleegd. Daarom zijn de bewoners van Altonaweg heel trots op wat de ploeg  heeft behaald. Ons streven is de Topsectie halen. Daarom hebben wij ons seizoen gefaseerd gepland en voorbereid. De 1ste fase was ongeslagen kampioen worden en dit gaan we ook behalen aanstaande vrijdag. De 2de fase is de voorbereiding naar het Lidbondentoernooi. Wij willen de algemene ronde van dit toernooi passeren om in de knock-outfase te komen en dat gaat ons 3de fase zijn van voorbereiding. In de laatste fase is het de finaleronde van het Lidbondentoernooi en daar gaan wij het kampioenschap behalen om te promoveren naar de Topsectie’, zegt Ismono.
Real Java wist ook zijn eerste wedstrijd te winnen in de finaleronde van Cura Boys met 4-2. Rali Dipokromo, Terry Kastoredjo, Sergio Sanijo en Jonathan Sariman scoorden voor Real Java, terwijl Romario Karsowidjojo en Richie Ronopawiro voor Cura Boys scoorden.