10.000 krape-eieren onderschept

De dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) heeft gisteren in samenwerking met de World Wildlife Fund 10.000 krape-eieren onderschept. Twee mannen die in de kraag zijn gevat en aan de politie zijn overgedragen, hebben de eieren geraapt van het Matapicastrand. Een bron zegt aan de krant dat de partij eieren via Rust en Werk vervoerd zou worden. De politie verwacht zeker tot augustus meer eieren te zullen onderscheppen. Het is nu de legperiode van de krape. Het vermoeden bestaat dat de eieren in de stad verkocht zouden worden. De in beslag genomen eieren zijn gistermiddag weer ingenesteld. Het wegnemen van de eieren is een overtreding van de Jachtwet en de Wet Economische Delicten.
Schildpaddeneieren zijn gevoelig omdat ze vier uren na verwijdering uit het nest, nog maar 30 procent kans hebben op ontwikkeling. Van opnieuw innestelen van de eieren kan er dus geen sprake zijn als de eieren al enkele dagen in mensenhanden hebben gezeten. Een krape-schildpad legt maximaal 150 eieren per keer en wel twee tot drie keer in een jaar. De afgelopen jaren is het aantal eieren afgenomen, onder andere door de vele stroperijen.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!