Suriname daalt nog 3 plaatsen op Fifa-ranglijst

De nationale voetbalselectie van Suriname daalt nog steeds op de Fifa-wereldranglijst. Bij de  nieuwste uitgave zijn we getuimeld met 3 plaatsen, van 130 naar 133. Doordat we bijna geen wedstrijden hebben gespeeld de laatste tijd, zijn er ook geen punten vergaard door Natio. De laatste tijd heeft de selectie zich beziggehouden met het benoemen van een nieuwe bondscoach. Deze is geworden Ricardo Winter. Als assistent was aangewezen Harold Deyl, maar deze bedankte na een dag. Deyl vindt dat hij meer waard is dan een assistent, gezien zijn diploma’s, capaciteiten en prestaties zowel nationaal als internationaal. Technisch directeur Kenneth Jaliens moet dus uitkijken naar een nieuwe assistent voor Winter.
Buurland Guyana blijft stationair staan in de top 100. De Golden Jaguars bezetten al een tijdje de 99ste plaats. De Soca Warriors (Trinidad & Tobago) doen het met pleknummer 83 heel goed.
Het Nederlandse voetbalelftal is gezakt van plaats 2 naar 4. Dat blijkt uit de nieuwste gepubliceerde ranking van de mondiale bond FIFA. Oranje staat voor het eerst sinds juni 2010 buiten de top 3. Duitsland en Uruguay zijn de formatie van bondscoach Bert van Marwijk gepasseerd. Spanje blijft koploper. De top 10: 1.Spanje (1), 2. Duitsland (3), 3. Uruguay (4), 4. Nederland (2), 5. Portugal (7), 6. Brazilië (5), 7. Engeland (6), 8. Kroatië (10), 9. Denemarken (11) en 10. Argentinië (8).

error: Kopiëren mag niet!