Kamel Dewaker speelbal voor Excelsior Leo Victor wint van Transie

De hoofdklassenploeg uit Meerzorg, Excelsior, heeft korte metten gemaakt met Kamel Dewaker (KD) bij de voortzetting van de SVB-bekercompetitie. Ricardo Tjon A Meeuw, die als interim-trainer functioneert bij Excelsior, heeft in de eerste helft topklassenvoetbal laten zien, waar de jongens van KD totaal geen antwoord op hadden. KD keek al in de eerste helft aan tegen een0-4- achterstand. Jermaine Pinas (25ste en 43ste), Romeo Ceder (5de) en Gregory Rigters (38ste) scoorden voor de ploeg van voorzitter Tilak Mangrey. In de tweede helft scoorde KD een tegentreffer.
In de tweede helft tapte KD uit een andere vaatje en ze speelde beter. Waar de ploeg van Excelsior de eerste helft domineerde, moest ze in de tweede helft terugvallen om KD te verdedigen. De ploeg uit Livorno kreeg tal van kansen om de achterstand te verkleinen, maar de koelbloedigheid was zoek. Aan het eind van de wedstrijd moest KD met 10 man verder. Zhirvano Darson kreeg de rode kaart van de arbiter. Maar de 10 man spelende KD wist nog een tegentreffer te scoren en de eindstand brengen op 4-1. Clairens Laurens scoorde in de blessuretijd. In de derde ronde zal de ploeg van Excelsior spelen tegen de eersteklasser ACoconut.
‘We zij gestart met veel U-20-jongens om te kijken hoe ze zich gedragen op dit niveau en dat heeft ons de wedstrijd gekost’, zegt trainer Roberto Elsenhout van KD aan Dagblad Suriname. ‘De ploeg van Excelsior heeft flink gebruikgemaakt van de nerveusheid van de U-20-jongens. In de tweede helft hebben wij de ervaren spelers op het veld gestuurd en we zagen direct een ander spelbeeld bij KD, maar dan was de achterstand te groot om die weg te werken. Over het algemeen hoef ik niet te klagen, want de U-20-jongens hebben hun uiterste best gedaan. Het zou een andere wedstrijd kunnen zijn als ik met basisspelers was gestart’, zegt Elsenhout.
‘Ik ben heel tevreden metwat wij in de eerste helft hebben geleverd, maar over de tweede helft niet’, zegt interim-trainer Ricardo Tjon A Meeuw van Excelsior aan Dagblad Suriname. In de eerste helft scoor je vier doelpunten, terwijl je in de tweede helft niet eens een kan verzilveren. Wat nog erger is dat wij in de tweede helft bijna geen doelrijpe kansen hebben kunnen creëren. De spelers waren meer met zichzelf bezig dan hun tegenstanders. We zullen daarop heel hard gaan trainen en dit probleem tot het verleden laten behoren. Bepaalde dingen als de bal in de ploeg houden doen wij op elke training, maar in de tweede helft konden wij zelfs dat niet doen. Omdat de jongens te gehaast willen spelen, te snel naar voren wilden gaan, waardoor wij te snel balverlies leden. De jongens dachten dat als de eerste helft zo makkelijk is gegaan, dan zal de tweede helft nog makkelijker zijn’, zegt Tjon A Meeuw.
In een heel saaie wedstrijd wist Leo Victor zich ook te plaatsen voor de volgende ronde. Leo Victor wist na een 0-0-ruststand met 2-0 te winnen van Transvaal. Foline Abauna (55ste) en Faizel Hoogdorp (77ste) scoorden voor de Leeuwen. Leo Victor zal in de derde ronde tegen FCS Nacional spelen.