Charles Pahlad: ‘Nederland mag het geld houden’

‘Nederland mag het geld houden. Wij hebben toch nooit zelf mogen bepalen hoe de ontwikkelingshulp besteed wordt’, zegt NDP-parlementariër Charles Pahlad. Hij reageert hiermee op het opschorten van de ontwikkelingshulp door de  Nederlandse regering, als afstraffing op de afgekondigde  gewijzigde Amnestiewet. Pahlad wijst erop dat de regering Bouterse/Ameerali  een enorme schuld heeft overgenomen van de Nieuw Front-regering. Desondanks is zij in staat geweest primaire zaken in het beleid te realiseren. Hij noemt daarbij de verhoging van de Algemene  Kinderbijslag (AKB), die jarenlang slechts  SRD 3 per kind was, maar nu opgetrokken is naar SRD 30 per kind en de AOV die van SRD 200 door deze regering is opgetrokken naar SRD 500. “We gaan zelf moeten werken aan onze eigen ontwikkeling en niet moeten focussen op de Euro 20 miljoen”, aldus Pahlad.

error: Kopiëren mag niet!