SJF organiseert warming-upjudotoernooi

De Surinaamse Judofederatie organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 april as. het SJF-warming- upjudotoernooi. Deze wedstrijden hebben als doel de judoka’s warm te laten lopen voor de wedstrijden die dit jaar afgewerkt moeten worden. In het vooruitzicht zijn de Pan Amerikaanse Judokampioenschappen voor Senioren in de laatste week van april.
Dit groot toernooi, waaraan het heel Amerikaanse continent participeert, wordt in Canada gehouden. Suriname zal door Yigal Kopinsky worden vertegenwoordigd, die op het Florida Open toernooi in 2010 in Miami, de bronzen medaille wist te bemachtigen. Yigal is momenteel in voorbereiding op dit toernooi en moet een strak trainingsschema afwerken onder strenge begeleiding van Iwan Muntslag. De wedstrijden zullen worden afgedraaid op het Indra Majucomplex en beginnen steeds om 10.00u.
Verder zijn ook op schema de jaarlijkse Nationale Judokampioenschappen in de 1ste week van mei en de Nationale Teamkampioenschappen in de 3de week van mei.
Op het afgelopen Newaza-toernooi heeft de SJF enkele judoka’s in het zonnetje gezet. Het ging om de meest belovende vechters voor 2011. Bij de jongens werd dat Raymondo Stuger en bij de meisjes Lativa Ardin. Tot Judoka van het Jaar 2011 bij de dames werden uitgeroepen Esmeralda Vyent en Eline Tsai. Voor dezelfde titel bij de heren werden dat Yigal Kopinsky en Gino Muntslag.

error: Kopiëren mag niet!