Auto-onderdelenjatters en helers aangehouden

Robby Gajadien, de eigenaar van Japan Auto Parts, is blij dat hij een  deel van zijn gestolen auto-onderdelen heeft teruggekregen. Gajadien heeft  een auto-onderdelenzaak opgezet aan de Magentakanaalweg, die binnenkort operationeel wordt. Er verdwenen vaker onderdelen die hij had opgeslagen in de winkel. Zijn vermoeden ging uit naar de personeelsleden. De eigenaar deed tot twee keren toe aangifte van deze diefstallen.
Het is de politie van Santo Boma gelukt om zondag vier jeugdige verdachten aan te houden en op te sluiten. Na een ingekomen tip werden twee verdachten aangehouden. In deze gaat het om een naaste familielid van de eigenaar. “Hij was kind aan huis. Ik had nooit verwacht dat hij zoiets met mij zou uithalen”, zegt Gajadien. Deze mannen verkochten de auto-onderdelen aan een autosloperij aan de Commissaris Weytingweg te Leiding 5. De eigenaar van de autosloperij is ook in de kraag gevat. Op hen werd aangetroffen en in beslag genomen de onderdelen, een Toyota Noah busje en een ladder. Op aanwijzing is ook de helper aangehouden. Zowel de eigenaar als zijn helper zijn studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Bij aankomst ter plaatse herkende de eigenaar de onderdelen positief. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar van de sloperij er een gewoonte van had gemaakt om gestolen spullen te kopen en te verkopen. Het gaat in deze om heel dure auto-onderdelen van de merken Isuzu D-max, Nissan Navara, Toyota Vigo, Mitsubishi L200, Nissan Teana, Toyota Rav4 en Toyota Ipsum. Alle vier verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd. De auto waarmee de onderdelen zijn vervoerd, is in beslag genomen. De ladder werd gebruikt om zich toegang te verschaffen tot het gebouw.
Gajadien wil aan de samenleving meegeven dat indien er mensen zijn bij wie er onderdelen zijn gestolen, ze een kijkje moeten gaan nemen in deze zaak. Hij had nog geen voorzieningen getroffen tegen inbraak, omdat zijn zaak nog niet is geopend. Hij hoopt zijn winkel  over twee weken te openen.

error: Kopiëren mag niet!