VS willen geen inmenging politiek in rechterlijke macht

Met betrekking tot de amnestiewet die door De Nationale Assemblee (DNA) recent is aangenomen, geloven de Verenigde Staten van Amerika er sterk in dat respect voor de rechtstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht fundamentele pijlers zijn van elk democratisch systeem en dat gerechtelijke procedures vrij moeten zijn van politieke inmenging. De scheiding van de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht en de bescherming van hun onafhankelijkheid zijn kritieke onderdelen van democratisch bestuur.  Hoewel het juiste proces is gevolgd om zowel verantwoordelijkheidsplicht als verzoening te garanderen als zijnde binnenlandse politieke kwesties, onderstrepen de Verenigde Staten het belang van verantwoordelijkheidsplicht voor schending van mensenrechten in het verleden. ongeacht de dader of vermeende dader. De Verenigde Staten zijn bemoedigd dat het schijnt dat deze wetgeving het huidige 8 decemberstrafproces niet zal tegenhouden om ongehinderd voortgang te vinden overeenkomstig het beginsel van rechterlijke onafhankelijkheid.

error: Kopiëren mag niet!