Schoolinbrekers krijgen variërende straffen

De verdachten Siefajid Mangloe, John Sewnandan, Roche De Link, Guillermo Roos en Gregory Srisria zijn gisteren veroordeeld wegens diefstal in het CPI-schoolgebouw. Zij hebben kantoorbenodigdheden zoals laptops en pc’s ontvreemd. Kantonrechter Dinesh Sewratan heeft deze zaak afzonderlijk  behandeld. Dit vanwege het feit dat de verdachten op verschillende dagen waren aangehouden. Mangloe en  Sewnandan zijn recidivisten. Aan elk van de twee verdachten werd een celstraf van 3 jaar opgelegd.
De Link en Roos gaan elk voor een jaar de bak in. De Link werd eerder op vrije voeten gesteld. Hij ontkende steevast bij deze diefstal betrokken te zijn geweest. Hij beweerde dat hij op 1 november, de dag van de beroving, thuis was.  Maar de vier medeverdachten verklaarden elk afzonderlijk dat De Link tijdens de diefstal er ook bij was. Hij was degene die Mangloe en Sewnandan op het idee bracht om de diefstal te plegen.
De Link is student. De rechter gelastte zijn onmiddellijke gevangenneming. Ten aanzien van Srisria achtte de rechter het feit wettig en overtuigend bewezen. Hij was ook eerder op verzoek van zijn raadsman, Guno Rijssel, op vrije voeten gesteld. De magistraat veroordeelde Srisria tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De verdachte heeft het feit vanaf het begin bekend.
De openbare aanklager Duncan Nanhoe had tegen de verdachten Mangloe en Sewnandan 3 jaar en 6 maanden cel gevorderd. De Link en Roos hoorden elk een straf van anderhalf jaar tegen zich eisen en tegen Srisria werd een jaar gevangenisstraf geëist.
Ten aanzien van Srisria heeft de rechter geen onmiddellijke gevangenneming gelast. Hij mag afstemming plegen met de parketwacht.
Saskia Bandhan        

error: Kopiëren mag niet!