Brunswijk ondersteunt aanstelling Rust

AC-topper en beleidsadviseur Sozavo Ronnie Brunswijk heeft de aanstelling van Dennis Rust bij Huize Ashiana ondersteund. Dit deelt Murwin Leeflang Dagblad Suriname desgevraagd mee.  Rust die het verzorgingstehuis in juli vorig jaar verliet als directeur, is wederom aangetrokken om de huidige leiding te ondersteunen met zijn expertise.  De voormalige directeur zou volgens afspraak deze week moeten  aanvangen met zijn werkzaamheden bij Huize Ashiana, zegt de bondsvoorzitter. Het versterken van het management met Rust was een van de wenselijkheden van de personeelsbond bij het tehuis.  Sinds het aantreden van waarnemend directeur Glaynes Mawi was er sprake van een conflictsitutie tussen de leiding en het personeel. De directrice mist volgens het personeel de kennis en vaardigheden om het tehuis te leiden.
De wrijving tussen de leiding en het personeel mondde uit in een staking van de bond.  Aanleiding van de actie was ook de achterstand in de betaling van overwerkgelden. Die zijn intussen als gestort, zei Leeflang. Naast de aanstelling van Rust moet nog de invulling van de 25 formatieplaatsen in orde worden gemaakt. Tevens moet de leiding van de overheid nog toestemming krijgen extra personeel aan te werven, zegt de bondsvoorzitter. Het structurele personeelstekort heeft de werkdruk enorm vergroot, wat geleid heeft tot ernstige gezondheidsklachten bij  met name de medewerkers die belast zijn met de verzorging en verpleging van de inwonenden.

error: Kopiëren mag niet!