Recidivist gaat voor zeven maanden achter slot en grendel

Winston Truideman (39) heeft zijn leven op het spel gezet door elektrische bedradingen van een mast te slopen. Voor deze, op zich  levensgevaarlijke diefstal,  gaat de verdachte voor 7 maanden de bak in. De verdachte heeft het feit op 9 februari van het vorig jaar gepleegd. Hij had de koperen bedradingen geknipt en meegenomen.  Voor dit feit had de officier van justitie in eerste instantie de  verdachte een kans gegeven. Toen de verdachte op 22 augustus wederom werd aangehouden voor een soortgelijk feit, achtte de vervolgingsambtenaar het nodig om hem ook voor dat feit te vervolgen. De verdachte heeft tot twee keren toe bedradingen van EBS weggemaakt. Het had gevolgen voor het bedrijf, maar ook de klanten van het bedrijf. De ovj had een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar gevorderd.  Zij achtte beide feiten wettig en overtuigend bewezen.
Advocaat Sonny Chotkan die deskundige is op dat gebied, gaf aan dat de koperen bedrading niet makkelijk weggeknipt kan worden. Het gaat om een kabel van 10 mm. Hiervoor is een metaalzaag nodig. Ten aanzien van het eerste feit had de vervolgingsambtenaar eerder niet aangegeven aan de verdachte dat hij daarvoor berecht zou worden. De raadsman verzocht de rechter om de verdachte vrij te spreken. Indien de rechter een andere mening mocht hebben, verzocht de verdediging de rechter om een mildere straf op te leggen zodat de verdachte naar huis mag.
Kantonrechter Albert Ramnewash las uit het dossier dat de verdachte een drugsverslaafde is. Op die bewuste dag kon de verdachte niet slapen en reed op en neer op zijn fiets. De rechter achtte beide feiten wettig en overtuigend bewezen ondanks de ontkenning van de verdachte. Omdat de verdachte een recidivist is, legde de rechter een straf op conform de eis: 7 maanden. De verdachte heeft het vonnis reeds in voorarrest uitgezeten.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!