Sarijoen Sarmijo wint Pop Jawa Songfestival

Zaterdagavond in het PL-centrum te Beekhuizen werd Sarijoen Sarmijo uitgeroepen tot de winnaar van het Pop Jawa Songfestival 2012. Sarijoen behaalde 1615 punten. Op de tweede plaats eindigde Djahari Arifin met 1525 en op de derde Setrokarijo Lucretia met 1460 punten. Op de vierde en vijfde plaats eindigden respectievelijk Sonosemito Fernando met 1445 en Gonsalves Rachel met 1440 punten.  Sarijoen Sarmijo kreeg als hoofdreis een ticket  naar Indonesië met handgeld en een bromfiets. Tijdens de finale hebben 23 participanten hun beste zangkunsten getoond. De deelnemers van het festival werden muzikaal begeleid door getrainde muzikanten. Het publiek genoot van de prachtige Jawa liederen. Ze zongen mee met de participanten. Het doel van het songfestival was om de ontwikkeling van de Pop Javaanse muziek in Suriname te doen herleven. De Pop Jawa muziek uit Java heeft sedert de jaren zeventig positief gewerkt in de ontwikkeling van het Javaanse levenslied in Suriname. Aan het songfestival was ook een Gamelanfestival gekoppeld, dat ook in de smaak viel van de aanwezigen. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!