Herdenking geboortedag Shri Ram

Op zondag 01 april vieren Hindoes de geboortedag van Shri Ram. De komst van Shri Ram wordt elk jaar op de negende dag van de lichte helft van de maand chaitra (maart/april) gevierd en wordt Ramnavmi genoemd. Deze maand is de eerste maand van de hindukalender. Shri Ram is de incarnatie (avatar) van Bhagvaan in Zijn aspect van Onderhouder of Instandhouder van het leven en de wereld. Op deze dag worden er mandirdiensten gehouden. De lichte helft van de maand begint met de eerste Navratri. Gedurende negen dagen lang wordt Durga Mata op verschillende plaatsen en in mandirs vereerd. De sociaal-culturele, godsdienstige en sportvereniging Viswe Joti organiseert in de Shri Krishnamandir  te Vredenburg  Serie B een dienst waarbij mensen offers kunnen brengen. Bloemen, fruit en parsad zullen op deze dag vanaf zeven uur ‘s avonds geofferd worden. Volgens Djin Anroedh Tewarie, pr van deze vereniging zullen de aanwezigen eten en drinken kunnen nuttigen.  Tewarie zegt dat de organisatie het noodzakelijk vindt om elk jaar deze belangrijke dag te herdenken.

error: Kopiëren mag niet!