Geen nep- maar echte agenten in moordzaak Molius

Niet twee nepagenten, maar echte politiemannen hebben de 38-jarige Haïtiaan Celius Molius om het leven gebracht. De agenten K. en N., beiden brigadiers, zijn na een intensieve speurtocht door het Korps Politie Suriname (KPS) aangehouden aan de Gemaalweg in het district Nickerie. De twee politieagenten zijn met de helikopter gistermiddag van Nickerie naar Paramaribo vervoerd. Dit gebeurde onder toezicht van rechercheurs die belast zijn met het onderzoek. De arrestatie is door het A-Team verricht. De politie van Nickerie verleende assistentie. Brigadier K. was werkzaam bij recherche Nieuwe Haven, terwijl zijn collega tevens zwager N. (ze zijn getrouwd met twee zussen) werkte bij de Onderzoeksdienst Ressort Centrum.
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zei gistermiddag op een spoedconferentie dat het Korps Politie Suriname zich diep schaamt dat twee brigadiers van politie betrokken zijn bij de moord op Molius. Aan de samenleving maar in het bijzonder aan de nabestaanden van het slachtoffer worden verontschuldiging aangeboden voor deze gruwelijke daad. Het slachtoffer is door kogels om het leven gekomen. De daders zijn op camera’s vastgelegd en positief herkend. De agenten waren niet bezig met een dienstopdracht.
Tjin Liep Shie belooft de samenleving dat er hard opgetreden zal worden tegen de politieagenten. De integriteit van het korps zal opgevoerd worden. Aan de samenleving wordt gevraagd om naar de Meldkamer op 115 te bellen als er twijfels zijn over agenten.
“Dit geval is uniek. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat de politie op deze manier betrokken is bij een moordzaak”, zegt Tjin Liep Shie. Hij onderschrijft dat de politie een enorme deuk heeft gekregen. Het zal heel lang duren voordat het vertrouwen in de politie herwonnen wordt. De korpschef zegt dat als het om een structurele zaak gaat, hij zal aftreden, want hij zal geen leiding geven aan zo een korps.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!