FC ADO als derde naar finaleronde LSO

Een zenuwslopende wedstrijd is het geworden tussen Hindboys en FC ADO in de eersteklassencompetitie van de LSO. Ploegen streden voor een plaats in de finaleronde, waarbij FC ADO aan een gelijkspel voldoende had om zich te plaatsen. Een ongekende strijd werd er geleverd op het middenveld, waarbij er man-to-manpressie werd uitgeoefend door beide partijen. Na een 0-0-ruststand eindigde de wedstrijd in een 1-1-gelijkspel. Hindboys scoorde eerst, de gelijkmaker van FC ADO viel pas in de 90ste minuut. Een blunder van Hindboys-doelman Edgard Friendwijk zorgde ervoor dat ADO in de finale zit. Eerder hadden Vredenburgstar en Caravan zich verzekerd van een plaats bij de laatste vier.
Hindboys begon de wedstrijd agressief. Immers, de titelverdediger had geen andere keus dan te winnen om de finaleronde niet mis te lopen. FC ADO probeerde haar aanvallen rustig op te bouwen, maar kon door de pressie van Hindboys niet goed uit de verf komen. Hierdoor was ze genoodzaakt haar spel aan te passen. Hierdoor ontstond er een ware oorlog op het middenveld, waarbij er veel fysiek spel aan te pas kwam. Hindboys probeerde vooral via de rechtervleugel, waar Steven Vorstwijk opereerde, voor het doel van ADO te komen. Dat lukte aardig, want Vorstwijk kon een aantal ballen voortrekken. Echt gevaarlijk werd Hindboys niet, op een schot van Gillian van der Loo na, die de bovendeklat scheerde. Bij ADO kreeg de Guyanees Dexter Mollyneaux de beste kans in de eerste helft, maar zijn inzet werd net gestopt door de goalie Friendwijk.
In de tweede helft speelden ploegen nog steeds op een hoog tempo. In de 49ste minuut nam Hindboys een 1-0-voorsprong middels een goal van hun topscorer Graig Fonkel. Die puntte een misser in de verdediging via de paal binnen. Doelman Helmut Beukenhout had geen schijn van kans om deze inzet te stoppen. Hierna kreeg Hindboys nog zeker twee goede kansen om te scoren, maar steeds misten ze doel. Het laatste kwartier nam ADO het spel een beetje over, anders konden ze ook niet. Bij een gelijkspel zou de ploeg van trainer Arnold Ceder de finaleronde halen; voor het eerst in haar 7-jarig bestaan. Yail Veira kreeg de beste kans bij ADO om de gelijkmaker te scoren, maar zijn schuiver ging net langs het doel.
Een ieder dacht dat Hindboys toch met de overwinning ervandoor zou gaan, want het leek niet meer dat ADO zou scoren. In de 90ste minuut kreeg ze een vrije trap op bijna 35 meter afstand van het doel van Hindboys. Vrije-trappenspecialist Miquel Harderwijk stond achter de bal. Het was de laatste kans van ADO om te scoren. Harderwijk schoot de bal over de muur, maar het was te tam om Friendwijk te verslaan. Althans daarop leek het toen de bal rustig richting hem rolde. Op het moment dat Friendwijk, hij staat bekend als de showdoelman van LSO, de bal wilde pakken, glipte deze door tussen zijn benen in het doel. Het ADO-kamp was niet te houden, want ze zaten hiermee in de finale. De teleurstelling bij Hindboys was groot. Maar ze zijn nog niet uitgeschakeld. Ze moeten nog spelen tegen Cruzeiro en hopen dat Eendracht of Hindelaya steken laat vallen. Immers, Eendracht en Hindelaya spelen zondag tegen elkaar.
In de Tweedeklasse won Jivan Jotie met 9-0 van KD 2011. Radjinderkoemar ‘Pinda’ Rattan scoorde 6 keer, Jules van Halen en een autogoal van Giovanni Griffith maakten de 9 vol.