Schaaktrainer Willemze traint 15 schaakinstructeurs

De Nederlandse schaaktrainer Thomas Willemze heeft op zondag 25 maart jl. zijn trainingsperiode in Suriname officieel afgesloten.In 6 weken heeft de schaaktrainer een lijvig programma afgewerkt,dit in samenwerking met de Surinaamse Schaakbond en het Ministerie van Sport- en jeugdzaken. Willemze verzorgde een schaakinstructeursopleiding,verzorgde trainingen aan topschakers en subtopschakers en bracht bezoeken aan de schaakverenigingen .Ook de districten Coronie en Brokopondo bezocht hij als onderdeel van de promotion activiteiten voor het schaken.
Zondag jl. werden de certificaten aan de instructeurs uitgereikt,terwijl de topschakers ook een certificaat in ontvangst mochten nemen.Vooraf waren er speeches van de vertegenwoordiger van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken,dhr R.Ozir en van de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, drs. C.dos Ramos.Beide functionarissen stelden in hun speech dat er een goede samenwerking is tussen de Surinaamse Schaakbond en het Ministerie en dat ook de schaaksport in voornamelijk de districten moet worden gestimuleerd om de talenten uit de districten tot grotere hoogten te brengen.Dhr. Ozir stelde in zijn speech verder dat het Ministerie er geloof in heeft dat ook in de districten er schaaktalenten zijn.Hij haalde de sucessen op atletiek- en volleybalgebied aan en zei dat met de nieuwe schaakinstructeurs het mogelijk moet zijn om ook de districten te ontwikkelen op schaakgebied.
Schaakmeester Willemze zei in zijn evaluatie dat er veel kwaliteit in Suriname is om nieuwe trainers op te leiden.Ook zei hij dat de verenigingen goed georganiseerd zijn en een goed schaakkader hebben.
De gecertificeerde schaakinstructeurs zijn 1.Mireille Hoepel (jeugdschaakleider), 2. Eric Kafiluddin (jeugdschaakleider), 3. Ryan Bergen (schaakinstructeur A), 4. Mariette Djojowiardo      (schaakinstructeur A), 5. Frank Lo Kim Lin, 6. Franklin Mungroo, 7. Ricardo dos Ramos, 8. Dewperkash Gajadin, 9. Atisha Malgie, 10. Avikaar Malgie, 11. Carlos dos Ramos, 12. Richie Maskam, 13. Vishay Hardwarsing, 14. Immanuel Kromosoetoe en 15. Rudi Tjong Tjin Joe (allen schaakinstructeur B).

error: Kopiëren mag niet!