SVB houdt meeting met trainers en scheidsrechters

Dinsdag heeft SVB een ontmoeting gehad tussen de trainers van de verschillende ploegen en haar arbiterskorps. Deze ontmoeting was meer bedoelt om de samenwerking tussen de arbiters en de trainers beter te laten verlopen. Vooral in de jeugdcompetitie staan partijen niet op een lijn. ‘We moeten van elkaar leren en de jeugdigen op een zodanig manier op leiden, zodat ze later kunnen doorstromen naar de hoofdklasse’, zegt Hedwig Vinkwolk, hoofd van de scheidsrechterskorps van de SVB. De opkomst van de trainers was niet om naar te schrijven. De arbiters waren goed vertegenwoordigd.
‘De jeugdcompetitie is een kweekvijver van zowel spelers als scheidsrechters’, zegt Vinkwolk. ‘Wat we ook veel zien bij de jeugd is dat we te veel letten op het winnen, terwijl de jeugd meer bedoeld is om de spelers en scheidsrechters te vormen. Dus daarom moet men niet veel naar de uitslag kijken, maar de vorming is belangrijker om klaargestoomd te worden voor de topsectie. Wat ik verder merkt bij de U-7, U-9 en U-11 is dat jonge spelers slechts niet een minuut aan het spelen toe komen. Dat is heel lastig voor zo’n kleine jongen die een hele week enthousiast naar de wedstrijd zich heeft voorbereid. Ik hoop dat vooral in deze klasses de regels veranderd moeten worden’, zegt  Vinkwolk.
De probleem die meeste aandacht trok was duur van de wedstrijd. De aanwezige trainers vonden dat soms scheidsrechter niet de volle 90 minuten fluiten.  Vinkwolk beantwoorde dat ze genoodzaakt zijn met de tijd van de scheidsrechter te werken. ‘Als meer mensen bemoeienis zou hebben met de tijd, dan zou dat voor veel problemen zorgen. Meestal klaagt de ploeg die nipt voorstaat dat de arbiter tijd rekt, het team dat achterstaat vindt dat de scheidsrechter te snel heeft gefloten voor uitscheiden. Dus op dit punt zijn wij gewoon genoodzaakt met de tijd van de arbiter te werken. Zelf de vierde official kan dat niet bepalen voor de arbiter’, zegt Vinkwolk.
 

error: Kopiëren mag niet!