SLM via Guyana naar Amerika

Op 3 april is het dan zover. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal vanaf die dag via Guyana vliegen naar Miami. Tijdens de voorbereidingen is gebleken dat de vraag van Guyanezen naar Amerika  heel groot is. SLM zal nu vanaf begin april twee keren per week op haar weg naar Miami, een tussenstop maken in Guyana. Dit maakte financieel directeur Clyde Cairo gisteren bekend tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van de SLM.
Het optimisme bij de Guyanezen was zo goed dat ze een beroep op de SLM deden om in de toekomst vluchten naar Canada te bekijken. Het verkeer van Guyana naar Amerika en Canada is heel groot. Volgens Cairo reizen zeker 1 miljoen Guyanezen jaarlijks naar Canana en omgekeerd.
Ewald Henshuys, SLM directeur, zegt dat onze nationale carrier door deze tussenstop die markten aandoet. Het gaat om de vluchten Para- Georgetown, Georgetown- Miami en Para- Miami.   ‘Guyana heeft zelf geen vliegmaatschappij om die routes te onderhouden’, zegt de SLM-directeur. ‘Als wij die markt kunnen bedienen, zullen we niet nalaten om in het Caraïbisch gebied te laten zien dat er in Suriname een maatschappij is die haar vleugels wil uitslaan.’

error: Kopiëren mag niet!