Drugskoerier krijgt vier maanden gevangenisstraf

Rafael Leter is op 28 januari door de mand gevallen. Hij gaat voor vier maanden de bak in. Op die bewuste dag bood Leter een doos ter verzending aan, waarin drugs waren verborgen. Zoals bij elke routinecontrole is de doos van Leter ook onderzocht. Tijdens het onderzoek voelde de douaneambtenaar dat een stukje krant dikker was dan normaal. Het onderzoek wees uit dat er 87 gram cocaïne tussen twee kranten die aan elkaar waren geplakt, was verborgen. De verdachte is gelijk hierna aangehouden.
De openbare aanklager Shanta Mahadew achtte uitvoer van de coke wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van 8 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 1000, te vervangen door een maand hechtenis.
De advocaat van Leter betoogde dat het vast staat dat er verboden spullen in de doos van de verdachte zijn aangetroffen. Wat hij aan de rechter kon verzoeken, is om enigszins clementie te verlenen aan de verdachte. Hij heeft een dochter van een jaar. De raadsman verzocht de rechter om een mildere straf te willen opleggen.
Meester, ik bied mijn verontschuldigingen aan. Mijn gezin zit op mij  te wachten, meester. Ik heb er spijt van en ik beloof u dat het nooit meer zal gebeuren.
“Waarom heb je niet gedacht aan je gezin, voordat je overging tot de drugssmokkel”, merkte Albert Ramnewash op. De rechter veroordeelde de verdachte conform de eis van de officier van justitie. Leter heeft reeds twee maanden in voorarrest gezeten. Hij moet nog twee maanden uitzitten.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!