Thriller Caravan – FC ADO eindigt gelijk

In een bomvolle Eddy Blackmanstadion werd zondag de thriller gespeeld in de Eersteklassencompetitie van de LSO tussen Caravan en FC ADO. De ploeg van Caravan heeft in deze competitie slechts 1 keer verloren en dat was uitgerekend tegen ADO in de eerste ronde. De ploeg van de Verlengde Welgedacht C-weg leek zich te gaan revancheren, toen ze een 2-0- voorsprong nam. Maar FC ADO, die strijd voor een plaats in de top 4, vocht hard terug en bepaalde de eindstand alsnog op 2-2.
Caravan, die al geplaatst is voor de finaleronde, maar strijd voor de 2 bonuspunten, startte fris. Na 12 minuten rondde Joel Schoon een voorzet van Orveo Abaisa af (1-0). Hierna kreeg Caravan nog twee scoringskansen uit vrije trappen, maar ADO-goalie Helmut ‘Bere’ Beukenhout redde even prachtig de schoten van Soeddessing ‘Changa’ Jagdew. Hoewel er verder hard werd gestreden, vielen er geen noemenswaardige kansen meer in de eerste helft.
Meteen na start van de tweede helft kwam Caravan op 2-0. Onnodig balverlies van Yail Veira van ADO bij de cornervlag in de 46ste minuut maakte dat Jermain Mac Donald met de bal binnen het strafschopgebied kon inlopen en de bal dwars leggen. Abaisa tikte de 2-0 binnen. Dit doelpunt maakte FC ADO wakker. Ze nam vanaf dit moment de wedstrijd over en begon op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dat kwam in de 58ste minuut. Een vrije trap van Miquel Harderwijk werd ingekopt door Derric Purperhart. Caravan-doelman Bryan Stuart leek in eerste instantie de bal te pakken, maar liet deze los. Roel Kitaman was er als raket bij en met een sliding plaatste hij de rebound in het doel (2-1). De gelijkmaker kwam uit een penalty. Wederom bij een vrije trap van Harderwijk werd Kitaman onderuit gehaald in het strafschopgebied. Arbiter Antolo Pinas wees onverbiddelijk naar de witte stip. Purperhart verschalkte Stuart met een beheerst schot.
In het laatste kwartier van de wedstrijd gingen ploegen voor de overwinning. Maar Caravan kreeg een tegenslag toen haar topscorer Wendel Dors de rode kaart kreeg van de scheidsrechter. Dit zette kwaad bloed bij zijn medespelers en trainer. Enkele spelers vonden de rode kaart onterecht en wilden zelfs niet verder spelen. De trainer van Caravan werd van de bank verwijderd. Hierna ving de wedstrijd aan. FC ADO kreeg de beste kansen om de overwinning te halen, maar Veira en Harderwijk mistten nog net. Na de wedstrijd kreeg de Caravan-speler Alventino Clydesdale, die gewisseld was uit de wedstrijd, de rode kaart voor het uitschelden van de arbiter.
Eendracht boekte een 10-0-overwinning tegen een met 8-man spelend Cruzeiro. Inaldo Pansa scoorde 6 keer, Jerrel Adjoeba (3x) en Rafiek Bane pakte ook een goal. AS Highwaystar verloor van Hindboys met 4-2 en kan de finaleronde niet meer halen. Voor Hindboys scoorden Gillion van der Loo, Elvin Arnhem, Graig Fonkel en Jurgen Abisoina. Bij Highwaystar vonden het net Cedric Leefstand en Santinio Edwards.
In de Tweedeklasse won Caravan 2012 met 3-2 van Valencia/Jong Nishan na een 1-1-ruststand. Tineswar Gangoe, Tewari Ramdoelarie en Radjeskoemar Ramlal scoorden voor Caravan 2010, Satyanand Anandbahadoer en Terrence Wachter scoorden voor Valencia/Jong Nishan. In de U-20-klasse won Jong Jivan Jotie met 1-0 van Puwanani door een doelpunt van Nitesh Jagai.
Stand  Eersteklasse per 25 – 3 – 2012