PCS neemt geavanceerde keuken in gebruik

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is al enige jaren bezig met een grote inhaalslag wat betreft de upgrading van zijn infrastructurele voorzieningen in het belang van de patiënten- en cliëntenzorg. Gisteren heeft in feestelijke sfeer de opening plaatsgevonden van de ‘nieuwe keuken’ van het PCS. Volgens PCS-directeur Dayashankar Mathoera was de behoefte naar een nieuwe keuken groot. De oude keuken voldeed niet meer aan de huidige standaarden, was onhygiënisch en niet goed gesitueerd. Het was te laag gebouwd er was geen goede ventilatie, afvoersystemen functioneerden niet meer goed en het apparatuur was verouderd. Van hieruit moesten dagelijks 300 patiënten van voeding worden voorzien.
Toen bleek dat het Sectorfonds Volksgezondheid ruimte had, werd dit project ingediend. Het project nam een aanloop in 2008. Begin 2009 werd een aanvang gemaakt met de bouw van de keuken. Het gebouw werd medio 2010 opgeleverd. Maar het kon nog niet operationeel worden, omdat de elektrische voorzieningen ontbraken. De keuken kon eind 2011 uitgetest worden. Begin 2012 werd de keuken voor proefdraai in gebruik genomen. Eind februari 2012 verhuisde men officieel naar de nieuwe keuken.
Volgens Mathoera is het een gestructureerde keuken met een bepaalde procesindeling. De keuken is voor ongeveer 70% uit het sectorfonds gefinancierd en voor 30% door het PCS. De kosten voor de keuken bedragen circa SRD 1.130.000.

error: Kopiëren mag niet!