“Kennis over financieel beheer begint bij kinderen”

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) bestaat op 01 april 55 jaar. In dat kader heeft de jarige moederbank een aantal activiteiten gepland. Een van de activiteiten is het boek “Ons Geld’ voor de glo – leerlingen van Suriname. CBvS – governor Gillmore Hoefdraad vindt het belangrijk dat jongeren goed bekend zijn met de ontwikkeling van geld. Gistermorgen overhandigde hij een exemplaar van het boek aan minister Raymond Sapoen van Onderwijs en Volksontwikkeling. Het ligt in de bedoeling dat 5000 exemplaren gedistribueerd moeten worden op glo-scholen in stad en district.
Het boek vertelt volgens de bankpresident op een luchtige en eenvoudige wijze over de geldontwikkeling in Suriname en het belang ervan. Het leert jongeren hoe met geld om te gaan, het te beheren en te investeren. In ‘Ons Geld’ wordt aandacht besteed aan de economie en de financiële sector en worden begrippen eenvoudig uitgelegd. “Kennis over financieel beheer begint bij kinderen en dat willen wij vanaf de wortel aanpakken”, zegt Hoefdraad.
Onderwijsminister Sapoen zegt blij te zijn met het boek. Het zal niet meteen in het curriculum worden opgenomen, maar zal wel een belangrijk onderdeel vormen in het onderwijs van jongeren. Volgens hem gaat het om de filosofie kinderen het belang van geld bij te brengen. De minister merkt op dat de bank hiermee heeft aangetoond niet alleen maar een financiële instelling te zijn, maar een bredere maatschappelijke verantwoordelijkheid te hebben.
De CBvS komt naast dit boek ook met programma’s. Voor de radio en de televisie wordt nu een programma samengesteld dat heet ‘Vertrouwen Centraal’. Hierin wordt de financiële sector besproken en economische begrippen behandeld. Voor de jongeren komt er een schrijfwedstrijd over hoe om te gaan met geld. De beste inzendingen worden in een boekvorm uitgegeven.
 
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!