Guno Burleson demikampioen US Open 2012

De Surinaamse damkampioen Guno Burleson is als derde geëindigd in het US Opendamtoernooi 2012. In dit zwaar bezet toernooi eindigde MI Burleson met 10 punten op een gedeelde derde plaats met de Amerikaan Yevgeniy Sklyarov, maar Burleson had betere weerstandspunten. Sklyarov werd als beste Amerikaan uitgeroepen tot Amerikaans damkampioen. Op de eerste plaats eindigde de Rus Mourod Amrillaev. De Internationaal Grootmeester (GMI) eindigde met 12 punten. Tweede werd de Litouwse Justinas Jankunas met 11 punten. Vermeldenswaard is dat Burleson in de 7de ronde een remise haalde tegen de grootmeester Amrillaev. Ook speelde hij remise tegen Jankunas. In de 8ste tevens laatste ronde kwam hij ook tot een remise tegen Sklyarov.
De andere Surinamer, die deelnam aan de US Open 2012 was Marcel Oostburg. Hij speelde zijn laatste partij remise tegen de Oekraïner Ivan Shovkoplyas. Oostburg eindigt dit toernooi met 8 punten in de middenmoot.
Burleson kreeg ook een andere prijs. Hij speelde namelijk tegen Alexander Mogilyansky in het Blitz-toernooi de beste combinatie.

error: Kopiëren mag niet!