Getuige herkent verdachten positief

Orlando H., Ravin S. en Wishaal staan terecht voor een aantal strafbare feiten. Rechter Dinesh Sewratan heeft deze zaak verwezen naar rechter Alida Johanns. De onderzoeksrechter is gisteren begonnen met het getuigenverhoor. Ravin en Wishaal zijn gehoord in de zaak tegen Orlando. De verdachte Orlando wordt wegens oplichting, diefstal, wederrechtelijk vrijheidsberoving en diefstal ten laste gelegd. De twee medeverdachten hebben elk verklaard dat zij niets wisten over de oplichting noch van de diefstallen. Eind vorig jaar ontving Ravin drie flessen kwik. Hij maakte contact met Orlando om het kwik te verkopen. Ravin en Wishaal kwamen hiervoor van Nickerie naar Paramaribo. Op Ondrobong ontmoetten zij Orlando. Zij lieten hun voertuig achter te Ondrobong en stapten in het voertuig van Orlando. Hij bracht Ravin en Wishaal naar een Braziliaan die eerst bereid was het kwik te kopen. Echter heeft de Braziliaan later geweigerd. Er waren drie grote  flessen, elk met een normale winkelwaarde van US$ 5.000. Zij verkochten het evenwel voor US$ 2.100 per fles. Dit hebben Navin en Wishaal aan de rechter voorgehouden.
De Braziliaan die het kwik zou opkopen, werd ook gehoord. Hij verklaarde dat op die bewuste dag Ravin en Orlando hem hadden benaderd. Echter hadden zij geen kwik bij zich, omdat zij bang waren voor de politie. De Braziliaan moest achter het voertuig van Orlando rijden. Ergens op Kwatta bij een car center aangekomen, hebben zij de Braziliaan van US$ 6.300 opgelicht. De mannen hielden de Braziliaan voor dat het kwik spoedig voor hem zou worden gebracht. Hij  kon alvast dat geld overhandigen aan Orlando. Toen de verdachten eenmaal het geld in handen hadden, heeft de Braziliaan hen niet meer gezien. Twee dagen daarna deed hij aangifte bij de politie.
De openbare aanklager heeft behoefte om twee getuigen te horen die ook slachtoffers zijn geworden. De verdachte Ravin en Wishaal ontkennen hun betrokkenheid. Zij maakten een opmerking dat de politie bezwarende verklaringen heeft opgenomen. Zij geven aan dat bepaalde delen van hun verklaringen niet kloppen. Deze zaak wordt verder op 24 april behandeld. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!