Deva Boys blijft ongeslagen in finaleronde Meerzorgsportbond

Deva Boys won in de finaleronde van de Meerzorgsportbond van haar naaste concurrent en aartsrivaal Naw Jawaan. Winst voor Naw Jawaan op Deva Boys zou betekenen kampioenschap na 20 jaren voor Naw Jawaan. Maar Deva Boys was duidelijk een andere mening toegedaan en liet niks over aan het toeval. Het eerste kwartier van de wedstrijd werd gedomineerd door Naw Jawaan en dit resulteerde dan ook in een 1–0-voorsprong. Lorenso Noordzee scoorde het doelpunt. Hierna nam Deva Boys de wedstrijd volledig in handen en de druk was te merken op het doel van Naw Jawaan. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg de speler van Naw Jawaan, Lorenso Noordzee een droomkans om de voorsprong te tillen naar 2-0. Echter was de doelman van Deva Boys heel alert en kon de man-to-mansituatie winnen. In de tweede helft werd de druk maar groter op het doel van Naw Jawaan, die dan reeds in de50ste  minuut het onderspit moest delven voor de speler Beuno Dors van Deva Boys, die de stand bracht naar 1-1. Hierna was het een eenrichtingsverkeer op het doel van Naw Jawaan. in de 75ste  minuut tilde de topscoorder van de MSB, Jonathan Iroredjo, met een fraaie kopbal de stand op 2-1 voor Deva Boys. Hierna kwam de onsportieve zijde van Naw Jawaan naar voren en zo werd de doelman van Deva Boys onder toeziend oog getrapt op zijn geslachtsdeel door de speler Vikaash Mahabier. Na 10 minuten werd de speler Eduart Jurgan eveneens getrapt aan zijn geslachtsdeel, deze keer door de speler Lorenso Noordzee. Ook hij werd onbestraft gelaten. Valentino hoogdorp bepaalde de eindstand op 3-1 voor Deva Boys.
JVV maakte geen grappen en won voor de twee keer van de jongens van Nacional. In de algemene ronde maakte JVV een einde aan de ongeslagen status van Nacional. Met dit verlies is de ploeg van Gino Brandon in moeilijk vaarwater geraakt om zich kandidaat te stellen in het komende lidbondentoernooi. JVV die heel sterk teruggetrokken voetbal speelt en met counters haar tegenstander pakt, deed precies hetzelfde weer. Met de snelle counters hadden de veteraren van Nacional heel veel moeite om de jonge snelle jongens van JVV bij te benen. JVV kwam binnen een kwartier al op een 1-0-voorsprong, het was de speler Donnovan Darson die scoorde. Vlak voor rust vergrootte Darson de stand naar 2-0. In de tweede helft maakte Darson zijn hattrick compleet en JVV wist deze wedstrijd met 3-0 te winnen. De jongens onder leiding van trainer Steven Slagveer zijn goed op dreef en stevenen af op het eerste kampioenschap sinds het bestaan van JVV. Aanstaande zondag hebben ze als tegenstander de nummer 1 en tevens de kampioen van de afgelopen jaren Deva Boys. Volgens aanhang van JVV kunnen ze makkelijk van Deva Boys winnen net zo als in de algemene ronde.
Jong Tiger, die met geen enkele punt zit en noch had gescoord in de finaleronde, tapte gisteren uit een ander vaatje. De jongens van Jong Tiger wonnen de onderlinge Tamanredjo derby met 3-2. Met deze winst behoudt Jong Tiger nog alle kansen om het semi-kampioenschap. In de algemene ronde was Jong Tiger de enige vereniging, die van JVV wist te winnen. Met dit verlies is Tamansarie uitgeschakeld om mee te dingen naar het lidbondentoernooi van de SVB. Tamansarie schreef dit jaar geschiedenis bij de MSB, door met slechts 9 punten de finaleronde te halen. In de afgelopen jaren is dat niemand gelukt.De doelpunten voor Jong Tiger kwamen van Sylvin Soelaeman(2X) en Michael van der Wal en voor Tamansarie scoorden Geofarrell Sarman en Alberto Wirjosemito.