Voorronde Viertallenkampioenschappen afgerond

De Surinaamse Bridgebond (SBB) heeft zijn Nationale Viertallenkampioenschappen 2012 succesvol voortgezet met de vijfde en laatste sessie in de round robin voorronde. Deze sessie was beslissend voor de top drienotering, welke recht geeft op een directe finaleplaats (nummer 1) en de twee halve finaleplaatsen (nummers 2 en 3). Op deze spannende speelsessie won team Raghoenandan van team Harripersad met 17-13 VP (45-35 IMP). Team Sonneveld wist met nagenoeg de zelfde cijfers te winnen van team Naarendorp: 17-13 VP (42-31 IMP). Team Vasilda wist gemakkelijk te winnen van team Nibte met 22-8 VP (83-42 IMP). Hierdoor is de eindstand na alle vijf sessies in de Round Robin voorronde als volgt: 1. Team Raghoenandan: 93 VP (finalist), 2. Team Sonneveld: 91 VP (halve finale), 3. Team Vasilda: 75 VP (halve finale), 4. Team Naarendorp: 69 VP, 5. Team Harripersad: 64 VP en 6. Team Nibte: 50 VP.
De kaarten zijn helemaal geschud en het toernooi is nu in de volgende fase beland, waarbij team Sonneveld het op zal nemen tegen team Vasilda in de halve finales op maandag. Team Vasilda heeft een extra oefensessie ingepland in het weekeind om zich goed voor te bereiden op een re-match tegen het team van Sonneveld; immers verloren zij afgelopen maandag nog blamerend met 25-0 van dit geducht team. Team Raghoenandan, dat nu direct voor de finale is geplaatst door nummer 1 te eindigen in de poule, zal zeker de verrichtingen van beide teams goed
gadeslaan. Immers verloren ze nog de vorige week krapjes van team Vasilda en heeft team Sonneveld na het verlies tegen team Raghoenandan op de eerste speeldag wel netjes alle daarop volgende sessies gewonnen. Opmerkelijk is dat alle drie topteams slechts één wedstrijd hebben verloren in combinatie van tegen elkaar en de overige vier sessies wisten te winnen. Geen enkel team is dus onverslaanbaar. Team Harripersad wist wel twee wedstrijden te winnen, maar kon verder niet imponeren. Team Naarendorp won slechts een wedstrijd, maar werd toch een goede vierde op de eindrangschikking. Team Nibte wist helaas geen enkele wedstrijd te winnen, maar heeft haar sportieve plicht vervuld door goed deel te nemen.
Het belooft dus erg spannend te worden, zowel bij de halve finales als bij de finale. De uiteindelijke finale tussen team Raghoenandan en de winnaar van de halve finale wordt op 28 maart gehouden in de kantine van de DSB. De Bond is druk bezig met de voorbereidingen ter deelname aan de IGBS 2012 te Cayenne, Frans-Guyana.
 

error: Kopiëren mag niet!