Flora overrompelt zwakke Tyrus

Flora heeft in zijn eerste wedstrijd van de tweede ronde bij de NGVB de zwak spelende ploeg van Tyrus geheel overrompelt. Tyrus speelde deze wedstrijd met 10 man. Het werd een ruime 9-1-overwinning, waarbij de eerste helft werd afgesloten met een 4-0-ruststand. Door deze  overwinning blijft Flora de achterstand van 5 punten behouden op Botopasie. De doelpunten van Flora kwamen van Valentino Wilsterman en Anthony Tinhuil elk tweemaal, Sergio Seinpaal, Steven Loods, Clarence Blatz, Kelay Vink en Dirk Tergie. De enige treffer van Tyrus kwam  van Gillermo Rijkaard uit een strafschop, terwijl Carlos Yvel de rode kaart kreeeg.
Lijstaanvoerder Botopasie maakte geen fouten, ondanks een zwakke start in de eerste helft tegen  Puwa Nani. Het werd andermaal een ruime score van 7-2, nadat er gerust werd met een mager  voordeel stand van 2-1. Tarantini Eduards opende in de 8ste minuut de score voor Botopasie, maar kreeg in de 17de minuut direct de schrik, toen de jeugdige Stharllyn Damasceno de gelijkmaker in tikte. Armando Lugard, die vaak bepalend in het spel is, doorbrak voor Botopasie op de rand van rust het ijs door het tweede doelpunt te scoren. In de tweede helft raakte Puwa Nani de kluts kwijt en kon Botopasie nog vijfmaal scoren. Dennis Doekoe (3x), Terrence Eduards en Tarantini  Eduards noteerden deze treffers. De tweede treffer van  Puwa Nani  kwam van Guillermo Wens, terwijl Fernando da Silva de rode kaart kreeg na tweemaal geel. Na het verlaten van speelveld ging Da Silva over tot het maken van op- en aanmerkingen richting de leiding, waarbij de scheidsrechter en de tafelofficial zwaar beledigd werden. Ook uitte Da Silva bedreigingen naar het adres van de  scheidsrechter en dit in bijzijn van diverse personen in het stadion. Voor zondag  op het programma PVV – Puwa Nani,  Benfica – Tyrus en Jong Aurora – Vasas.

error: Kopiëren mag niet!