Werken aan positieve beeldvorming ondernemers

Het nieuw KKF-bestuur onder leiding van Henk Naarendorp heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Michael Miskin van Handel en Industrie. Tijdens het bezoek is het verslag en de begroting van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en het vergunningenbeleid besproken. Minister Miskin heeft aan het KKF-bestuur gevraagd om het negatief beeld, dat in de samenleving bestaat over ondernemers, zelf te helpen wegwerken. Vooral het negatief beeld over winkeliers, waarbij deze in de meeste gevallen de schuld krijgen van hoge prijzen, terwijl het probleem van de hoge prijzen te wijten is aan de prijsverhogingen van goederen in het buitenland en de steeds stijgende brandstofprijzen, waardoor ook de transportkosten stijgen. Aangezien er exponenten van de Vereniging van Kleine Winkeliers en van de Chinese winkeliers in het KKF-bestuur zittting hebben, heeft het ministerie van Handel en Industrie (HI) een beroep op hen gedaan om regelmatig informatie naar de media toe te sturen, waardoor de beeldvorming over hun doelgroep verandert. HI heeft niet alleen een verantwoordelijkheid naar de consumenten toe, maar ook naar de ondernemers. Het KKF-bestuur heeft de belofte gedaan zich te zullen inspannen om meer informatie te verstrekken aan de media, waardoor er na verloop van tijd een positieve beeldvorming over ondernemers kan ontstaan.

error: Kopiëren mag niet!