Venetiaan bezorgd over ‘inpikking’ Fort Zeelandia-complex

Het Openbaar Museum heeft de opdracht gehad om een officierswoning op 1 april te ontruimen en over te dragen aan het onderdirectoraat Cultuur. Volgens het assembleelid, Ronald Venetiaan, moet dat gebouw ter beschikking komen van de regering c.q. het kabinet van de president. Er zijn sinds 1994 afspraken gemaakt over het gebruik van de opstallen op het Fort Zeelandia-complex. Venetiaan kan zich niet voorstellen dat wanneer de regering ruimte nodig heeft, men juist in dat complex wil gaan zetelen. Een complex waar er sprake is van cultuuroverdracht, educatie, recreatie en toerisme. Het Nimos is reeds verhuisd om plaats te maken voor het kabinet van de president. Venetiaan vraagt zich af waarom deze regering het Fort Zeelandia-complex, dat zo een beladen geschiedenis heeft, niet met rust laat.

error: Kopiëren mag niet!