Padieboeren Westelijke Polder halen goede oogst binnen

De boeren van de Westelijke Polder hebben dit jaar een goede oogst gehad. Dit vertelt rijstboer Boy. Hij is heel trots op zijn oogst en op die van zijn collega’s. Boy heeft dit jaar 30 balen meer per ha geoogst dan het afgelopen jaar. Zijn oogst in 2011 bedroeg 55 balen padie per ha. De rijstsoort is Adron 125, 230 en 128. De kwaliteit van alle drie rijstsoorten is bijna eender. Volgens de rijstboer is de goede oogst te danken aan het goede weer dat zij dit jaar hebben gehad. Ook de irrigatie was goed.
Boy geeft aan dat er geen schaarste is geweest aan kunstmest. De arealen konden goed bemest worden. Wel hebben zij tegen verschillende prijzen ureum moeten kopen. De kunstmest werd gekocht zowel bij de importeur Manglie als Atcar en bij enkele boeren die op eigen houtje kunstmest uit China importeren. De kunstmest uit China is goedkoper, terwijl de prijs van Manglie het hoogst is. Atcar ligt tussen die twee, zegt Boy. Ook de prijs van SRD 70 tot SRD 72 per baal van 79 kg natte padie die zij van de producent ontvangen,  is goed te noemen, vindt Boy. De prijs van rijst op de wereldmarkt is ook gaan dalen. Hij hoopt dat de overheid meer zal investeren in de rijstsector,  zodat het weer kan floreren.

error: Kopiëren mag niet!