William Codrington: We moeten meer doen en minder praten

In Suriname worden sporters nog niet genoeg gewaardeerd voor de prestaties die ze leveren. Vaak genoeg zijn er klachten vanuit de samenleving, dat er geen adequate sportaccommodaties zijn, dat er niet genoeg sponsoring is en dat ze niet genoeg worden ondersteund. Het is daarom van enorm belang, dat sporters die moeten presteren, gecoacht, aangemoedigd en ondersteund worden. Dit kan door middel van coaches  en teamgenoten, maar als de gehele bevolking van het land van herkomst bijdraagt in de aanmoediging, met de sporter meeleeft en hem ondersteunt, dan zal deze sporter zeer gemotiveerd zijn om goud voor zijn land te behalen.
Om de sporters aan te moedigden zal er een mediacampagne worden gehouden, waarbij de sporters vanuit de samenleving worden aangevuurd tijdens hun traject op weg naar olympisch goud. Dit alles zal gedaan worden door The Right Inspiration Productions, een productiebedrijf, dat staat voor innovatie en kwaliteit. De visie van dat productiebedrijf is door het maken van nationalistische programma’s het wij-gevoel, nationalisme en het bewustwordingsproces dat gaande is in Suriname verder aan te wakkeren en versterken.
‘Ik ben optimistisch gestemd dat wij in de summer Olympic Games in London wel een gouden plek kunnen halen, als we gewoon kijken naar Anthony Nesty’, zegt directeur William Codrington. ‘Een Surinaamse atleet kan ons gewoon verrassen, hoe Anthony Nesty gedaan had. daarom moeten we een positieve instelling blijven behouden, en onze sporters blijven ondersteunen. Verder willen wij met deze mediacampagne ervoor zorgen dat de hele natie achter een atleet staat. En als zo’n atleet weet dat de hele natie achter hem staat, dan kan hij betere prestaties leveren.’
‘We zullen ook alle middelen wenden aan zo’n sporter om betere prestaties te leveren. Verder loopt er bijzonder veel talent rond in Suriname. Wat we ook gemerkt hebben is dat met de weinige middelen die zij nu hebben, ze toch goede prestaties leveren en gemotiveerd trainen. Wat wij zullen doen is om elke sporter aan een sponsor te koppelen en een deel met merchandise de atleet naar de Olympische spelen te brengen. We moeten gewoon meer handelingen verrichtten, dan alleen achter de tafel zitten praten hoe wij het sportgebeuren in Suriname op een hogere ladder willen brengen’, zegt William Codrington als laatste.
‘Als wij drie keren per week blijven trainen, dan zullen we nooit een gouden plak kunnen halen op de Olympische Spelen’, zegt Letitia Vriesde. Ze is een van de leden die Codrington zal helpen, om de Surinaamse atleten een gouden medaille te laten halen. ‘Er moet nog heel veel gebeuren voordat wij een gouden plak kunnen halen. Daarom zijn wij gestart met een campagne waar wij langzamerhand alle tools bij elkaar moeten zetten, om in 2020 een finaleplaats te halen. Betere faciliteiten creëren, de nodige trainers bijtrainen en alles daaromheen moet gewoon beter worden. Daarom steun ik de idee van de Regionale Sportacademie, waar de sporters hier begeleid kunnen worden. Verder moeten wij talent nu ontdekken, en ze bijschaven om ze over 6 tot 7 jaar goede prestaties te laten leveren. Wat wij nu zien is dat sporters 3 keer per week trainen, wat gewoon recreatiesport is. Een topatleet traint 7 dagen per week, 14 keer’, zegt Vriesde ten slotte.

error: Kopiëren mag niet!