Slachtoffer roofoverval: “Maak me niet dood”

“Maak me niet dood, ik geef je alles wat ik heb”, smeekte een zwangere vrouw op het moment dat zij slachtoffer werd van een roofoverval op 8 september 2011. Zij keek gisteren strak naar de verdachten en beweerde dat twee van de drie verdachten, Gregory N. en Raidel P., gewapend haar woning waren betreden. De benadeelde was bezig in de keuken. Zij stond net op het punt naar het werk te vertrekken. Op een bepaald moment zag zij een man haar woning binnenrennen. Die man is niet aangehouden. Hij hield de hals van de benadeelde vast toen de tweede verdachte, Raidel, met een pistool de woning binnenkwam. Zij werd bedreigd met het wapen. Op dat moment kwam een jongere zus van de benadeelde uit haar kamer. Zij verzocht de rovers haar zus niet te vermoorden. Raidel duwde de jongere zus van de benadeelde weer in de kamer. Hij probeerde haar te verkrachten.
Toen kwam Gregory in de woning met een wapen. Hij duwde het hoofd van de benadeelde naar beneden. Zij moest al haar sieraden afstaan aan de rovers. Gregory had een pantykous  over zijn gelaat getrokken. Zijn ogen, mond en neus waren wel zichtbaar. De benadeelde heeft Gregory aan zijn mond en neus herkend. Ook Raidel die ongemaskerd was, werd positief herkend. De derde verdachte Roberto die door advocaat Raoel Lobo juridisch wordt bijgestaan, werd op de vorige zitting in vrijheid gesteld. De benadeelde heeft Roberto niet gezien op de dag van de beroving. De rovers zijn met vrijwel alle kostbare bezittingen en het voertuig van de benadeelde ervandoor gegaan.
Ook de jongere zus van de benadeelde werd als getuige gedagvaard. Zij kon wegens bijzonder omstandigheden niet aanwezig zijn op de zitting. Op 16 april wordt zij gehoord. De twee verdachten blijven aangehouden. Roberto werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!